články o tom, ako nezmoknúť a zostať štýlový

Značka RAINS – bojovníci za vkus v daždivom dni

Tradícia nepremokavých odevov je najsilnejšia práve na Škandinávskom polostrove a to z dvoch dôvodov – prvým je, že po stáročia sa tam ľudia živili lovom rýb a k tomu potrebovali zostať v suchu. Druhým dôvodom je počasie, ktoré je na polostrove nevyspytateľné a dážď môže prísť prakticky kedykoľvek.

Prsiplaste RAINS

Dánska značka RAINS vznikla v roku 2012 a žať úspechy začala už so svojou prvou kolekciou pršiplášťov. Priniesla to, čo tu dovtedy chýbalo – vkus a eleganciu aj v daždivom počasí. Ich víziou bola moderná interpretácia klasického pršiplášťa, čo sa im aj podarilo a zakrátko sa etablovali nielen na domácich ale aj svetových trhoch.

V kombinácii s jednoduchými a ľahko skombinovateľnými strihmi priniesli aj moderný materiál, ktorá je mixom polyuretánu na polyesterovom podklade, čo dáva pršiplášťom pevnosť a ľahkosť zároveň. Pršiplášť je vďaka tomu možné ľahko zrolovať do batoha, či väčšej kabelky a v prípade potreby zase vytiahnuť. Praktická stránka teda nebola opomenutá a to ani v prípade detailov – pršiplášte ponúkajú vrecká na zapínanie, kapuce majú uťahovacie šnúrky a rúkavy sú nastaviteľné.

Prsiplaste RAINS pre damy aj panov

Základom kolekcie RAINS je klasický krátky pršiplášť, ktorý je unisexového strihu s kapucou a vreckami a zapína sa na gombíky. Potom je to aj dlhší variant s dĺžkou nad kolená. V RAINS však nezostali stále pri tom istom. Hrajú sa so strihmi, farbami a vzormi a skúšajú spoluprácu s rôznymi štúdiami a umelcami, napríklad so známym kanadským maliarom Andrew Salgadom, ktorý vytvoril vzor limitovanej edície.Zlty prsiplast RAINS s zenskou modelkou