články o tom, ako nezmoknúť a zostať štýlový

10 dámskych outfitov do daždivého dňa

Vonku je biela obloha a čierne chodníky a vyzerá to na jeden z ďalších upršaných dní. Prečo si tým však nechať pokaziť náladu? Dámy na fotografiách to vzali ako výzvu, ako vyzerať aj cez dažďové kvapky štýlovo a elegantne. Nechajte sa inšpirovať desiatimi jesennými a zimnými outfitmi do upršaného dňa.

1. Olivovo zelená sukňa

Olivovo zelená sa hodí k čiernej, čo dokazuje aj táto kombinácia olivovo zelenej sukne po kolená s čiernymi legínami. Na vrch potom môže ísť krátky sveter alebo blúzka a na to elegantný kabát alebo pršiplášť s opaskom.

damsky outfit 1
Zdroj: darlingdahlia.tumblr.com

2. Béžové pončo

Pončo je nadčasový a praktický odev zároveň, pretože ak je z vhodného materiálu, udrží veľmi dobre telesnú teplotu. Toto vlnené v jemne béžovej farbe sa veľmi dobre dopĺňa s tmavou sukňou a čižmami alebo gumákmi. Pre osvieženie sa hodí výraznejšia kabelka a farebný dáždnik.

damsky outfit 2
Zdroj: juxtapost.com

3. Hnedé kožené čižmy a kabelka

Ak máte radi prírodné farby a materiály, potom je pre vás zaujímavá kombinácia kožených čižiem v tmavšej hnedej farbe a kabelka zo svetlohnedej kože. K tomuto outfitu sa hodí už spomínaná olivovo zelená a modrá v ktoromkoľvek odtieni.

damsky outfit 3
Zdroj: lolobu.com/look/12095/

4. Krátky žltý pršiplášť

Žltý pršiplášť je niečo, čo sa s dažďom spája odjakživa. Pre dámy, ktoré sa neboja farieb sa ponúka žltý pršiplášť kratšieho strihu, ktorý je možné skombinovať s gumákmi a tmavými nohavicami. Pásikavý svetlý sveter pod pršiplášť potom dotvorí veľmi štýlový outfit, ktorým rozžiarite deň sebe aj svojmu okoliu.

damsky outfit 4
Zdroj: outfitideashq.com/wear-heavy-rainy-days/

5. Vysoké čižmy

Vysoké tmavé čižmy nad kolená sú skrátka „šik“ a keď sa elegantne zladia so šedou tunikou a bielym dlhým svetrom, vznikne veľmi príťažlivý výsledok.

damsky outfit 5
Zdroj: closetcat.wordpress.com

6. Ušianka

Keď sa schladí a padá dážď so snehom, nie je dôvod na konzervatívnosť. Práve naopak! Pozrite ako k sebe pasuje béžový kabát s kožušinou na ramenách, ušianka, legíny a čižmičky po členky s opätkom. Takto zvolené kúsky doplnené tmavou kabelkou a dáždnikom sú vhodné ako do kancelárie, tak aj večer do mesta.

damsky outfit 6
Zdroj: glamour.com/story/rainy-day-outfit-ideas

7. Čierna

Čierna je skrátka čierna a vždy v šatníkoch bude. Čierny outfit pozostáva z čiernych gumákov, nohavíc a čiernej koženej bundy. Aby sa celok ozvláštnil, pridaný bol šedý šál a svetlý dáždnik.

damsky outfit 7
Zdroj: lookbook.nu/look/2397719

8. Zelené čižmy

Každý si pod zelenými čižmami predstaví asi typické gumáky, v ktorých sa chodí do lesa či do záhrady. Keď sa ale trafí správny strih a farba, je z nich hravý prvok, s ktorým perfektne pasujú džínsy a svetlejší kabát. Červený dáždnik je potom už len bodkou za týmto nadčasovým outfitom.

damsky outfit 8
Zdroj: meconservomevuelvovintage.blogspot.sk

9. Zimná elegancia v dlhom kabáte

Elegantná kombinácia čiernych kožených čižiem, čierneho roláka a zeleného dlhého kabáta do zimných dní. Dlhý kabát ochráni pred vetrom aj bočným dažďom. Absolútna istota do mesta i do kancelárie.

damsky outfit 9
Zdroj: styleheroine.com/2014/12/17/cliche/

10. Krátky krémový kabát

Pre zaujímavý vzhľad skúste krátky krémový kabát, svetlo modré džínsy, hnedé čižmy prípadne gumáky a čierne rukavice. Ako ochrana pred dažďom je v tomto prípade asi najlepšou voľbou zaujímavý dáždnik.

damsky outfit 10
Zdroj: whatiwore.tumblr.com