články o tom, ako nezmoknúť a zostať štýlový

Páni – viete, čo si obliecť do upršaného počasia?

Dámskymi outfitmi do dažďa sme sa už zaoberali, teraz je čas aj na pánov. Čo mať v šatníku, aby upršaný deň nebol dôvodom na zlú náladu? Ako byť chránený pred vodou zo všetkých smerov a pritom si zachovať štýl?

1. Bežný deň – bez dress code

Ak sa na vás nekladú nároky na dodržiavanie dress code, máte pri výbere voľnú ruku. Deň si môžete rozjasniť krátkym žltým pršiplášťom, ktorý je štýlový a zároveň dobre zladiteľný doplnok. Ak ste konzervatívnejší, môžte zvoliť aj tmavšie farebné varianty. S obuvou je to trochu náročnejšie, ale aj tu sa dá vynájsť. Muž v žltom pršiplášti má tzv. duck boots, čo sú členkové topánky s gumovou spodnou časťou, ktoré sú ideálne na naše zvlnené chodníky. Na druhej fotke výborne plnia účel vyššie tenisky z hladkej kože.

Outfit do dazda pre bezny den
Zdroj: maxelinho.tumblr.com

2. Dress code business casual

Ak sa už od vás nejaký dress code očakáva, stále je tu veľa možností. Tou najistejšou je kvalitný skladací dáždnik. Je škoda, že v našich zemepisných šírkach nie je bežný takzvaný trench-coat, čo je dlhší plášť s výložkami a opaskom z husto tkanej vlny, ktorá zvládne ľahší dážď. Ak sa vám ale dobre padnúci trenčový plášť podarí zohnať, budete na ulici kráľom štýlu.

Business casual outfit do dazdiveho dna

3. Dress code business formal

Ak vaša pracovná pozícia v sebe zahŕňa potrebu nosiť oblek, najjasnejšou voľbou asi bude konzervatívny pánsky dáždnik. Ak ale prší veľmi husto a vy máte strach, aby sa oblek nezašpinil, prichádza vhod jednoduchý čierny plášť od spoločnosti RAINS.

business styl do dazdiveho dna